Zákaz smetánek v kavárnách nebo minikečupů ve fast foodech vítám, ale přinese zdražení potravin, tvrdí šéfka obalářů

Nařízení Evropské unie za pět let zakáže jednoporcová balení potravin či mikrotenové sáčky na pečivo či na ovoce. „Co teď hodně rezonuje, jsou plastová balení čerstvého nezpracovaného ovoce a zeleniny do váhy 1,5 kilogramu,“ říká Iva Werbynská, šéfka Obalového institutu Syba.

Konference New Food Forum představí inovace, které formují budoucnost potravin

Čtvrtý ročník největší B2B konference v Česku zaměřené na rostlinné potraviny a alternativní bílkoviny – New Food Forum 2025 – se uskuteční 15. května v pražském Zenworku. Představí se na ní inovace, které formují budoucnost potravinářství, a udržitelná řešení pro potravinový sektor a nově i pro gastronomii.

Mladí „loví v sekáčích“ častěji. Trh s oblečením z druhé ruky poroste do roku 2029 třikrát rychleji než s novým

Celosvětový trh se secondhandovým oblečením dosáhne do čtyř let hodnoty 367 miliard dolarů. Poroste tak 2,7krát rychleji než globální trh s oblečením. Odhaduje to každoroční Resale Report platformy ThredUp, který vychází z dat analytické společnosti GlobalData.

Irena Buřívalová|2025-05-05T19:40:09+02:0006. května 2025| Byznys, Životní styl| , |

Nákup zelené energie a snižování odpadu. To jsou hlavní cesty, jak IKEA zlepšuje udržitelnost svého byznysu

Ekonews se v anketě mezi tuzemskými firmami ptají, jaké má jejich podnikání dopad na životní prostředí a jaké mají zkušenosti s vytvářením nefinančních zpráv. Za společnost IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko odpovídal manažer pro udržitelnost Tomáš Zeman.

Třinecké železárny odložily klíčový dekarbonizační projekt o dva roky, v ostatních pokračují

Třinecké železárny odcházejí od uhlí. Z projektů, které jim pomohou k čistšímu provozu a snížení emisí, nyní minimálně o dva roky odložily ten klíčový - výstavbu elektrické obloukové pece. Je totiž v rámci dekarbonizace nejnákladnější.

Přejít nahoru