Sparta, Slavia a Teplice válcují fotbalovou ligu, pokud jde o udržitelnost. Zato Klokani nic neřeší

České fotbalové kluby pojímají udržitelnost různě. Některé se jí věnují příkladně, pět klubů ovšem nedělá vůbec nic. O vztahu profesionálních fotbalistů k okolí vypovídá anketa Ekonews mezi všemi šestnácti kluby nejvyšší Chance ligy.

Vít Chalupa|2024-09-13T15:58:03+02:0011. září 2024| Brandnews, Životní styl| , , , |

Udržitelní fotbalisté: rekordně málo emisí, ale také zbytečné létání na 150 kilometrů

Pojmy udržitelnost, uhlíková stopa, recyklace, odpadové hospodářství pronikají i do sportu, zatím nejvýrazněji do fotbalu. Doplňují je však též výrazy greenwashing, zbytečnost a lži. Směsici obou pólů nabídlo letní mistrovství Evropy, které se uskutečnilo v Německu.

Vít Chalupa|2024-08-23T10:54:43+02:0023. srpna 2024| Brandnews, Životní styl| , , |

Dělají tašky z airbagů, padáků a lan. „Nechce se nám plýtvat,“ říkají designérky Airbo Bags

Každý rok na skládce skončí 140 tisíc aut. V každém vraku jsou minimálně tři airbagy v případě nových modelů dokonce až dvacet pět. Markéta Šohajová a Pavla Podsedníková se rozhodly využít potenciál tohoto materiálu a nabídnout lidem řadu upcyklovaných tašek, které jen tak něco nezničí.

Anna Sochorová|2024-08-12T22:00:42+02:0013. srpna 2024| Byznys, Životní styl| , , |

Projížďka na slonech nebo velbloudech je pro mě tabu, uvádí propagátorka udržitelného cestování

Pavla Wernerová je propagátorkou udržitelnosti v mnoha oblastech od cestování po investice. To vše zaštiťuje svým projektem Za lepší život. Při pobytech v zahraničí varuje před nákupem zbytečných tretek, vyvážení mušlí a atrakcemi se zvířaty. Sama se snaží jezdit na „dovolené s přesahem“, kde uklízí odpadky nebo učí angličtinu.

Irena Buřívalová|2024-08-04T23:26:24+02:0005. srpna 2024| Rozhovory, Životní styl| , , |

KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?

Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.

Redakce Ekonews|2024-08-02T01:03:01+02:0002. srpna 2024| Kvízy, Životní styl| , |

Bazén páchnoucí „chlorem“ bojuje s nečistotami, ale škodí zdraví. Řešením je více se sprchovat

Česko je zemí bazénů. Jenže příhodné letní osvěžení může představovat také zdravotní riziko. To v případě, že je ve vodě příliš vysoká koncentrace vázaného chloru, parazitů, řas a dalších choroboplodných zárodků. Základem by měla být správná hygiena.

Přejít nahoru