Velké firmy jako ČEZ či Škoda Auto nesledují rizika související s klimatem, uvádí studie

Velké české společnosti zatím příliš nereportují nastavení cílů směřujících k nižší uhlíkové stopě nebo to, jak jejich podnikání ovlivní rizika související se změnou klimatu. V reportování těchto věcí vychází ve ...

Z výherních losů vznikají „stírací“ tenisky nebo nábytek. Sazka hledá další využití

Zhruba polovina losů, které Sazka ročně prodá, se vrátí, buď jsou to ty výherní nebo s ukončenou platností. Nyní chce loterijní společnost jejich život prodloužit. Zatím je využila do podrážek „stíracích“ tenisek anebo na výrobu modulárního nábytku.

Redakce Ekonews|2024-04-26T17:58:57+02:0027. dubna 2024| Odpady, Životní styl| , , , , |

Europoslanci schválili pravidla, která mají firmám zarazit moderní otroctví a ničení životního prostředí

V provázaném světě globálního podnikání se aktivity firem odrážejí daleko za hranicemi jejich bezprostředního působení a mají dopad na lidská práva a životní prostředí po celém světě. Nová pravidla proto mají zamezit nucené práci a ničení životního prostředí ze strany firem.

Recyklačních kapacit na lithiové baterky je zatím v Česku málo, říká šéf Ecobatu

Evropská unie tlačí na lepší recyklaci baterií, od února platí nové cíle. Zároveň se ale proměňuje trh s bateriemi natolik, že výrobci budou pro výrobu potřebovat jiné materiály než ty, které půjdou z recyklace starých baterií. „Je to recyklační past,“ uvádí Petr Kratochvíl, šéf Ecobatu.

Udržitelnost firem založená na vědě. SBTi má pomoci velkým podnikům hlídat dodavatele

Chceme vidět, že to s udržitelností myslíte vážně. To je ve zkratce řečeno důvod, proč velké firmy chtějí po svých dodavatelích, aby se zavázali k iniciativě Science Based Targets initiative neboli SBTi. Pokud tak neučiní, v budoucnu mohou z dodavatelského řetězce vypadnout.

Veronika Němcová|2024-04-25T12:37:47+02:0025. dubna 2024| Brandnews, Byznys, ESG| , , |

Pryžové povrchy na dětských hřištích mohou být toxické, hlavně ve vedru. Dávají se do nich recyklované pneumatiky

Z povrchů dětských hřišť z umělé pryže se mohou podle odborníků ze Státního zdravotního ústavu uvolňovat zdraví škodlivé látky. Obce, školy a další majitelé hřišť by proto při rekonstrukcích měli žádat od výrobce certifikát nezávadnosti, nebo nejlépe volit přírodní povrchy.

Máte dodavatele? A mohl bych vidět jeho smlouvy se zaměstnanci? I to je součást ESG

Sociální témata skrývající se v rámci ESG pod písmenem S bývají často upozaděné a nevěnuje se jim taková pozornost jako těm environmentálním. Pro firmy to ale může být velká výzva, hlavně pokud se týká zjišťování pracovních podmínek u dodavatelů.

Přejít nahoru