Fazolové brownies a jeseter na talíři. Tak jedí děti ve školce, která je v Evropě v jídle premiantkou

Zdravé školní vaření nemusí být dražší. V mateřské škole v Dobroměřicích vaří převážně z lokálních surovin a dbají na co nejmenší množství potravinového odpadu. Za to, že děti jedí zdravě a navrch se naučí zodpovědnému přístupu k jídlu, školka získala jako první v Evropě zlatý certifikát SchoolFood4Change.

Greenwashing spojený s biodiverzitou roste. Pro firmy může představovat značné reputační i finanční riziko

K lakování skutečnosti na zeleno se firmy uchylují v souvislosti s biodiverzitou mnohem častěji než dříve, vyplývá z aktuálního vydání Greenwashing Report 2025. Ten zveřejnila mezinárodní platforma RepRisk. Z odvětví jsou nejčastějšími dlouhodobými „natěrači“ reality aerolinky.

Tomáš Pohanka|2025-10-08T22:41:56+02:0009. října 2025| Biodiverzita, ESG, Greenwashing| , , |

Banky a ESG: jak se klimatická rizika promítají do finančních výkazů

Velké evropské bankovní skupiny procházejí zásadní transformací. ESG faktory se přesunuly z periferie do centra finančního rozhodování a reportingu. Bankovní skupiny ING, Erste či KBC již nepovažují udržitelnost za pouhý doplněk své strategie, ale za nedílnou součást řízení rizik, tvorby hodnoty a dlouhodobé odolnosti.

Pavlína Al-Madhagi|2025-10-15T14:57:09+02:0008. října 2025| ESG| , , |

Lyžovat se bude, ale v zelené krajině. Klíčovou surovinou bude voda

Lyžařská střediska se pomalu chystají na zimu a musí počítat s tím, že kvůli zvyšování průměrné teploty pozvolna ubývá dnů se sněhovou pokrývkou. To nutí provozovatele lyžařských středisek k investicím do infrastruktury, která zajistí umělý sníh a co nejdelší provoz během roku.

Přejít nahoru