Ekonews, o udržitelnosti, byznysu a ESGMartina Patočková2025-07-27T14:05:17+02:00

Nové evropské cíle v plýtvání jídlem: šetrnější mají být školní jídelny i firmy

Státy Evropské unie musejí do necelých dvou let zavést opatření, díky nimž domácnosti, restaurace, jídelny a malé obchody mají snížit potravinový odpad do roku 2030 o 30 procent oproti průměru let 2021 až 2023. Zpracovatelé a výrobci potravin pak o deset procent. Jak si s tím poradí?

Petra Schwarz Koutská|11. října 2025| Odpady| |

Život vedle skládky, to jsou požáry, špinavá voda a boje o peníze, popisuje zastupitel Hořovic

Petr Karban má na okraji Hořovic, sedmitisícového městečka na Berounsku ve středních Čechách, dům s výhledem na skládku. Pozorování hromady odpadků a toho, co se na ní dělo, bylo jedním z důvodů, proč se pustil do boje s provozovatelem skládky, odpadovou společností AVE, ale nakonec i s radnicí ve vlastním městě.

Martina Patočková|02. listopadu 2021| Odpady| , , , , |
Přejít nahoru