Hydroponie na vzestupu. Snem české firmy je pěstovat zeleninu v prodejně

Startupová firma GreenTech, která vyrábí technologie pro indoorové pěstování potravin, se stala hlavním dodavatelem zeleniny v pobočce hotelové sítě Radisson Blu Hotels v Dubaji. Nově vzniklá farma Urbanio zásobuje čerstvou zeleninou hotelovou restauraci.

Analytička: Požár v Českém Švýcarsku souvisí se změnou klimatu, premiér by měl o problému lépe komunikovat

Již několikátý den se hasiči i záchranné složky snaží zkrotit lesní požár v Českém Švýcarsku. S ohněm bojují i v dalších evropských zemích. Romana Jungwirth Březovská v rozhovoru pro EURACTIV.cz vysvětluje přímou ...

Eva Soukeníková|2022-11-11T15:01:01+01:0030. července 2022| Klimatická změna, Rozhovory, Zemědělství| , , |

Víno jde i bez pesticidů. Když stříkají, tak sírou, přesličkou nebo kypřicím práškem

Když Martin Vajčner stříká vinohrad, je to postřikem ze síry, která je povolena i při biohospodaření. Přidává do ní kopřivu, přesličku, tymián nebo šalvěj. Nově ještě experimentuje s kypřicím práškem, protože ten, jak říká, perfektně zabírá na rozšířenou houbovou chorobu ve vinicích, peronosporu.

Martina Patočková|2022-07-29T11:09:11+02:0029. července 2022| Zemědělství| , , , |
Přejít nahoru