Tlačí se k nám fíky a kaki. Meruňky na tom nejsou dobře, říká odborník na pěstování ovoce v Česku

Silné jarní mrazy v kombinaci s mírnou zimou přinesly letos velké ztráty pro ovocnáře. Jaké druhy ovoce mají u nás budoucnost a které nikoliv? Problematikou pěstování se zabývá Tomáš Jan z Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského.

Připravujeme se na přeměnu od uhelných zdrojů k udržitelným, říká člen představenstva ČSOB

ČSOB přestala v roce 2021 financovat výrobu energie z uhlí. „Tehdy to nebylo jednoduché, vzdali jsme se výnosů,“ uvádí Jiří Vévoda, člen představenstva ČSOB. Nyní se banka připravuje na to financovat přeměnu z uhelných zdrojů na udržitelné.

Martina Patočková|2024-06-10T23:45:01+02:0011. června 2024| Byznys, CEO o ESG, Rozhovory| , , |

Když jsem začala řešit fast fashion, nikdo ten pojem neznal, dnes je to nadávka, říká greenfluencerka Natália Pažická

Natália Pažická začala s influencingem o udržitelnosti před pěti lety. Její první video Every Individual Matters mělo na sociálních sítích přes milion zhlédnutí. Dnes je osmadvacetiletá Slovenka nejsledovanější osobností svého druhu na českých a slovenských sítích.

Na offsetech by mohli nejvíc vydělat zemědělci, kteří mají půdu ve špatném stavu. To nechceme, říká náměstek

Nejvíce uhlíku lze uložit do zdevastované půdy. Na offsetech by tak do budoucna mohli vydělat nejvíce zemědělci, kteří mají půdu ve špatném stavu. Na což je třeba dát pozor a ošetřit například v legislativě, říká náměstek ministerstva životního prostředí Jiří Lehejček.

Martin Bursík: Češi nevědí, co je Green Deal, ale odmítají ho. Vliv těžařů a průmyslu je tu moc silný

Průkopník zelené politiky v Česku Martin Bursík stojí už roky mimo politické dění. Přesto má vliv na zásadní energetické zákony. Působí v čele organizací zaměřených na obnovitelné zdroje energie a mimo jiné spoluutvářel novelu energetického zákona, podle níž Češi jako jediní v Evropě budou moci posílat přebytky obnovitelné elektřiny z chaty třeba do bytu.

Přejít nahoru