Ekonews, o udržitelnosti, byznysu a ESGMartina Patočková2025-07-27T14:05:17+02:00

Snižování emisí v potravinářství. Společnost Klim nabírá české regenerativní farmáře na „insetování“

Zlepšování kvality půdy regenerativním zemědělstvím se v Česku postupně ujímá. Na trh nyní vstupuje společnost Klim, která chce velkým producentům potravin a řetězcům pomoci shánět dodavatele ochotné začít takto hospodařit. Farmářům slibuje přivýdělek, těm druhým nižší emise.

Irena Buřívalová|03. prosince 2025| ESG| , , |

Nejistota kolem ESG reportů. Menším firmám ukazuje směr standard pro dobrovolné vykazování udržitelnosti

Změny Evropské komise ohledně reportování ESG nejvíc znervózňují firmy, které mají podle dosavadních pravidel zveřejnit nefinanční zprávu za letošní rok. Dobrovolný standard vydaný koncem loňského roku jim ukazuje, jaké minimální nároky mohou očekávat.

Pavlína Al-Madhagi|02. dubna 2025| ESG| , , , |

Vyhaslý komín, dobrý komín. Energeticky soběstačná vesnice má soláry i štěpku a vytápí ji kravín

Ve středočeských Klučenicích žije 476 obyvatel, kteří hledají cestu k energetické soběstačnosti. Část obce už několik let vytápí bioplynová stanice, ve škole zase topí štěpkou z okolních lesů a využívají fotovoltaiku na střeše. A v plánu jsou i další věci.

Karolína Chlumecká|01. dubna 2025| Energetika, Zemědělství| , |

Plzeňský Prazdroj nejvíce řeší obaly. Chybí mu hlavně nedostatek elektřiny a tepla z obnovitelných zdrojů

Ekonews se v anketě mezi největšími tuzemskými firmami ptají, jaké má jejich podnikání dopad na životní prostředí a nakolik pomáhají svým dodavatelům se snižováním emisí. Za Plzeňský Prazdroj odpovídal jeho manažer udržitelnosti Jakub Zaoral.

Přejít nahoru