Třídění není vždy ekologické. A obal má někdy větší environmentální zátěž než výrobek

Firmy si nechávají často počítat, jakou environmentální zátěž představuje jejich výrobek. Otázkou přitom je, jak se na výsledku podílí samotný produkt a nakolik „pouhý“ obal. Vladimír Kočí, expert na hodnocení environmentálních dopadů od výroby po likvidaci produktu (LCA) a profesor na Vysoké škole chemicko-technologické, na nedávné konferenci Udržitelnost pro výrobu a obchod připomněl, že jsou i výrobky, jejichž obal má větší ekologické dopady.

Od |2022-11-11T15:05:14+01:0020. června 2022|Kategorie: Byznys, Životní styl|Štítky: , , , , |

Deset tipů, kde pořídit udržitelnou dětskou módu. Aneb sekáče, swapy a bleší trhy

Udržitelnost se ve spojení s dětskou módou jeví spíše jako protimluv. Mluvíme totiž nejenom o módě, jejíž podstatou je neustálá dychtivost po změně, ale také o dětech, v jejichž šatních skříních se oblečení z principu moc dlouho neohřeje.

Od |2022-11-11T15:07:05+01:0004. června 2022|Kategorie: Byznys, Životní styl|Štítky: , , , |

Použité kosmetické obaly se budou v Německu sbírat přes automaty

Obyvatelé Berlína budou moci zřejmě už během léta donést použitou plastovou láhev, tubu od šamponu nebo dózu od pleťového krému do speciálního automatu. Z něj by měla putovat k recyklaci a vrátit se podle plánu německého start-upu Circleback do oběhu.

Od |2022-11-11T15:07:07+01:0003. června 2022|Kategorie: Byznys, Životní styl|Štítky: , , , , |

Chtěli omezit plýtvání potravinami v restauraci, tak zrušili polední menu. Nahradilo ho týdenní

„Čím větší výběr pro zákazníka máš, tím víc toho vyhodíš,“ uvádí Lukáš Hudeček šéfkuchař podniku Bar Cobra. Nejtěžší na tom, jak omezit plýtvání v gastronomii, je podle něj odhadnout poptávku. Kromě toho musí objednávat zboží s rozvahou a v kuchyni dbát na správné skladování surovin.

Od |2022-11-11T15:07:09+01:0001. června 2022|Kategorie: Odpady, Životní styl|Štítky: , , , |
Přejít nahoru