Ekonews, o udržitelnosti, byznysu a ESGMartina Patočková2025-07-27T14:05:17+02:00

Biopotraviny stojí víc i kvůli tomu, že nezpůsobujeme environmentální škody, říká zakladatel značky Probio

Zakladatel značky Probio Martin Hutař za 33 let rozjel tolik aktivit na poli ekologického hospodaření, že je složité je dostat do jedné věty. Vedle produkce biopotravin v „ptáčkových obalech“ je jedním z jeho hlavních projektů ekofarma, která slouží jako laboratoř pro ty, kteří chtějí hospodařit šetrně.

Z regenerativního obilí kynutou buchtu neupečete, tvrdí mlynář Daniel Perner

Zhruba třetina obilí, z něhož vyrábí mouku Mlýn Perner pochází z regenerativního zemědělství, které je k půdě šetrnější. Jak uvádí jednatel Daniel Perner, dělá to kvůli klíčovým zákazníkům, což jsou obchodníci a potravinářské firmy. Řada z nich ale v posledním roce couvla.

Uhlíkovou stopu sleduje Banka Creditas u korporátních klientů, ale při poskytování úvěru roli nehraje

Ekonews se v anketě mezi tuzemskými bankami ptají, jakou roli hraje při udělování úvěru uhlíková stopa firemních klientů a jak obtížně se jim získávají ESG data. Za Banku Creditas odpovídala Ivana Pícková, ředitelka retailového bankovnictví.

Martina Patočková|24. listopadu 2025| ESG| , , |

Okraj.cz: Stane se ostravská kostka za 2,6 miliardy korun místem pro elitu, nebo bude pro všechny?

Centrum digitalizace, vědy a inovací. Tak Moravskoslezský kraj promuje Černou kostku. Zatímco stavba budovy na ulici 28. října v Ostravě už začala, projekt za miliardy korun stále hledá svůj skutečný obsah. Jak kraj zajistí, aby nešlo jen o lukrativní budovu pro vzdělanou elitu v krajském městě?

Přejít nahoru