Martina Patočková, Veronika Němcová

Rok 2023 by těžký, ale máme kolem sebe lidi, o které se lze opřít.

Martina Patočková a Veronika Němcová jsou dlouholeté ekonomické novinářky, které prošly velkými médii od ČTK přes MF Dnes po Forbes. V roce 2020 založily web Ekonews.

První silvestrovský podcast jsme pro Vás natočily loni o tom, jak vznikly Ekonews a co vše to obnášelo. Letos v „tradici“ pokračujeme a spolu (Veronika Němcová a Martina Patočková) jsme si povídaly o tom, proč byl ten letošní rok 2023 těžký, co nás nabíjí a co nás čeká dál.

Stejně jako ten minulý silvestrovský podcast (který si můžete poslechnout třeba zde) jsme se i nyní bavily hodně nevázaně, občas jsme se zasekly, přeřekly, hodně jsme se smály a snad tisíckrát jsme použily slova „super“ nebo „skvělý“.

Což má ale jednoduchý důvod, protože velkou část podcastu jsme se kromě toho, proč byl tento rok těžký, bavily o tom, kde bereme energii. A to jsou lidi, kteří s námi do toho šli, ať už naplno anebo nám pomáhají – s psaním článků na volné noze, s editací, s administrací webu, se sociálními sítěmi, fotkami či sháněním peněz.

Těm všem jsme se snažily i v tomto podcastu poděkovat, protože bez nich bychom to nedaly. Stejně tak jako bez Vás posluchačů a především našich čtenářů.

Takže v podcastu, když vydržíte, se dozvíte nejen to, kde jsme nyní a jaké byly nejčtenější články letošního roku, ale i to, co plánujeme v roce příštím a jak jsme se, doufejme, poučily z toho letošního.

Děkujeme vám, naši milí čtenáři a posluchači, že jste s námi a do nového roku Vám přejeme vše dobré.

Martina Patočková
Martina Patočková

Martina začínala s novinařinou v agentuře ČTK a pokračovala v MF Dnes, psala pro E15 či Reportér Premium. Jenže pak zatoužila po větší samostatnosti. Ráda chodí po kopcích, plave s ploutvemi i bez nich a chtěla by kočku.