O nás

Ekonews založily Martina Patočková a Veronika Němcová v roce 2020. Ekonomika je baví, ale stejně tak je zajímá udržitelnost, která se v mnoha ohledech stává zdrojem nových byznysových příležitostí. Web Ekonews proto hledá v ekologických tématech ekonomické souvislosti a mezi byznysmeny chuť dělat věci ohleduplněji k životnímu prostředí. 

 

Martina Patočková

Martina Patočková (šéfredaktorka)

[email protected]

Martina začínala s novinařinou v agentuře ČTK a pokračovala v MF Dnes, psala pro E15 či Reportér Premium. Jenže pak zatoužila po větší samostatnosti. Ráda chodí po kopcích, plave s ploutvemi i bez nich a chtěla by kočku.

Veronika Němcová

Veronika Němcová (ředitelka vydavatelství)

[email protected]

Veronika se novinařině vyučila v redakci MF Dnes, kde se s Martinou seznámily. Později psala pro Forbes či Měšec.cz. V Ekonews má na starosti hlavně finance. Ráda řídí elektrická auta, miluje běhání brzy ráno a plavání pozdě večer.

 

Markéta Plánková

Markéta Plánková (obchodní ředitel)

[email protected]

Markéta v minulosti pracovala jako manažerka v obchodním řetězci, takže ji jen tak něco nerozhodí. Z dlouhodobého hlediska to ovšem nebylo nejvhodnější prostředí pro její duševní hygienu. Ráda čte, chodí, daleko i blízko, hlavně svižně, a na mejdanu pak vydrží až do rána.

 

Kateřina Hefler

Kateřina Hefler (fotografie a sociální sítě)

[email protected]

Katka od dětství miluje fotografii, má analogovou duši a bez ní by Ekonews na sociálních sítích nebyly. A také má štěstí, že se fotografováním může živit. Její fotky najdete kromě těchto stránek na www.katerinahefler.com.

Irena Buřívalová

Irena Buřívalová (redaktorka)

[email protected]

Irena prošla MF Dnes nebo ekonomickými týdeníky Euro a Czech Business Weekly. Pracovala i pro PR agenturu Bison & Rose, ale pak se vrátila do médií. Má ráda deadliny, vymýšlení titulků a vůni křídového papíru. Nebýt Angeliky, měla by mnohem delší dětství.

Karolína Chlumecká

Karolína Chlumecká (redaktorka)

[email protected]

Karolína studuje žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a je moc ráda, že už nemusí bydlet na Kladně. I když se tam s potěšením vrací, přece jen je tam na rozdíl od Prahy skutečně klid. Má ráda depresivní artové filmy o konci lidstva.

Tereza Koudelová

Tereza Koudelová (redaktorka)

[email protected]

Tereza se k žurnalistice dostala přes psaní o metalové muzice, pak externě přispívala do časopisu Reflex. Nejraději utíká na moře. Spoluzaložila totiž českou pobočku mezinárodní organizace Sea Shepherd, která chrání mořské ekosystémy.

Valentina Podlesná

Valentina Podlesná (redaktorka)

[email protected]

Valentina získala magisterský titul ze sociální a kulturní ekologie na Univerzitě Karlově, má i bakaláře na žurnalistice. Jejím nejlepším přítelem je hydrogenuhličitan sodný a dokáže s ním divy. Žádný průmyslově vyráběný čisticí prostředek přes práh nepustí.

Lucie Boušová

Lucie Boušová (finance)

Lucie vystudovala Daně a finanční kontrolu na VŠE, takže je zřejmé, že má ráda některé věci pod kontrolou. Ráda běhá na pláži a v šumavských lesích, protože nikde jinde vzduch nevoní tak krásně. Pro Ekonews pracuje, protože otevírají nové cesty, kam svět může směřovat.

Luboš Hilgert

Luboš Hilgert (IT a web)

Luboše fascinuje voda, zvláště když hodně rychle teče. Neméně má ovšem rád, když rychle tečou data. Jenom díky němu web Ekonews funguje k všeobecné spokojenosti redakce. Co všechno umí s weby najdete také na jeho stránkách www.hilgert.cz.

Provozovatelem webu je společnost Ekonews For Future Media s.r.o., IČ 09337156.

Za obsah webu zodpovídají Martina Patočková a Veronika Němcová.