Audio verze článku:

Čtvrtý ročník největší B2B konference v Česku zaměřené na rostlinné potraviny a alternativní bílkoviny – New Food Forum 2025 – se uskuteční 15. května v pražském Zenworku. Představí se na ní inovace, které formují budoucnost potravinářství, a udržitelná řešení pro potravinový sektor a nově i pro gastronomii.

New Food Forum spojuje maloobchodní řetězce, výrobce potravin, HoReCa segment i startupy s cílem zvýšit množství, dostupnost a kvalitu rostlinných produktů a zefektivnit výrobní procesy českých potravinářských firem.

„Rostlinný segment se stává klíčovou součástí nabídky moderního retailu. Inovace a měnící se spotřebitelské preference otevírají nové příležitosti i pro tradiční výrobce. Konference New Food Forum nabízí inspiraci, sdílení zkušeností i příležitost navázat nové obchodní vztahy napříč oborem,“ zve na konferenci organizátorka eventu a projektová manažerka ProVeg Česko, Tereza Trávníčková.

Kdo vystoupí na konferenci New Food Forum 2025

* Louise Johansenová, vedoucí programů Dánské vegetariánské společnosti, která se podílela na tvorbě Dánského akčního plánu pro rozvoj rostlinných potravin.
* Pavol Halász, produktový ředitel pro Českou republiku v Tesco Stores ČR, který se dlouhodobě podílí na rozšiřování sortimentu rostlinných produktů a mapování trendů v retailu.
* Roman Lauš, zakladatel a CEO Mewery, prvního evropského startupu vyvíjejícího kultivované vepřové maso na bázi mikrořas.
* Annalisa Rossiová, marketingová manažerka rakouské společnosti Revo Foods, která se specializuje na 3D tisk potravin z mycelia, nabízející nové možnosti výroby alternativních produktů.

Alternativy masa a ryb získávají na popularitě

Zájem spotřebitelů o udržitelné alternativy roste rekordním tempem, přičemž data Euromonitor International ukazují na zvyšující se popularitu rostlinných produktů napříč všemi kategoriemi v Česku. Největší tržní hodnoty v tomto segmentu dosáhla kategorie alternativ masa a ryb, jejíž maloobchodní prodeje loni přesáhly hodnotu 1,1 miliardy korun.

Program konference nabídne nejen prezentace a panelové diskuze, ale i ukázky dobré praxe. Čeští a zahraniční přednášející představí širokou škálu témat od aktuálních spotřebitelských dat po nejnovější technologie v oblasti výroby potravin.

Součástí konference New Food Forum 2025 bude zóna se stánky partnerů, kde si účastníci mohou prohlédnout a ochutnat inovativní produkty. Prostor pro networking nabídne ideální příležitost k navazování nových partnerství a výměně zkušeností napříč sektory.

New Food Forum 2025 je příležitostí, jak získat přehled o trendech, setkat se s vedoucími osobnostmi v oblasti potravinářství a navázat nové obchodní kontakty. Konference, jejímž mediálním partnerem jsou Ekonews, se uskuteční 15. května 2025 v Zenwork, Perlová 5, Praha 1.

Redakce Ekonews

Ekonews je web o udržitelnosti, který hledá v ekologických tématech ekonomické souvislosti a mezi byznysmeny chuť dělat věci ohleduplněji k životnímu prostředí.