Udržitelnost se stala velkým tématem napříč všemi průmyslovými oblastmi a také společnost tesa přistupuje ke svému podnikání a svým produktům zodpovědně. I vy se díky tomu můžete zaměřit na zdánlivé drobnosti, které mohou vést k velkým změnám. Jednou z nich jsou lepicí pásky, které nabízí tesa ve svém portfoliu.

Poptávka po udržitelnosti roste a zvyšuje se tak i počet průmyslových odvětví a výrobců, kteří se zavazují využívat řešení přispívající k udržitelnosti. Pokud i vy chcete směřovat své podnikání k zodpovědnému rozvoji, zaměřte se na balení produktů.

Prvním krokem, který můžete udělat, je nahrazení klasických lepicích pásek za ty udržitelnější. Jedná se totiž o chytré řešení jak pro distributory, kteří se snaží vyhovět požadavkům zákazníků, tak pro koncové zákazníky v průmyslovém odvětví usilující o dosažení cílů v této oblasti. Společnost tesa vyvinula řadu lepicích pásek s udržitelnějšími vlastnostmi, které splňují požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků.

Přechod na nové pásky vám pomůže nejenom vyřešit řadu problematických aspektů spojených s udržitelným rozvojem, ale také může mít pozitivní vliv na vaše hospodářské výsledky.

I na malých krůčcích záleží

Pokud jde o výběr udržitelnějších obalových řešení, mohou se lepicí pásky na první pohled zdát jako drobná záležitost. Avšak každý krok, který vás k tomuto cíli přiblíží, je důležitý. Lepicí pásky s udržitelnějšími vlastnostmi tesa můžete díky mnoha certifikacím i rychlému a spolehlivému doručení používat jako vhodnou alternativu k tradičním lepicím páskám.

Pokud chcete efektivně dosahovat svých cílů, je důležité zajistit, aby byly udržitelné postupy uplatňovány v celém dodavatelském řetězci – od výběru surovin až po hotové výrobky. Klíčové je vybrat si dodavatele s vysokými standardy udržitelnosti.

Plnění závazků v oblasti udržitelnosti

Mnoho průmyslových společností – včetně značky tesa – chce aktivně naplňovat své firemní závazky v oblasti udržitelnosti. Při jejich realizaci se ale zároveň snaží vyhovět i požadavkům koncových zákazníků, kteří kladou čím dál větší důraz na využívání nejrůznějších udržitelnějších řešení.

Tesa chce pomáhat zákazníkům prostřednictvím široké nabídky produktů, a proto zaměstnává více než 500 vědců, inženýrů a vývojářů po celém světě. Tito odborníci pracují na inovativních produktech a procesech, které přispívají ke společnému cíli nás všech – cestě za udržitelností (viz zpráva o udržitelnosti).

Do roku 2030 si tesa v této oblasti stanovila několik hlavních cílů. Chce zajistit, aby 70 procent materiálů použitých ve výrobě bylo recyklovaných nebo vyrobených z obnovitelných zdrojů. Vedle toho plánuje také snížit používání původních fosilních plastů o polovinu. U svých obalů chce tento cíl splnit již do roku 2025.

Dále usiluje o to, aby do roku 2030 v nepřímém dodavatelském řetězci snížila emise alespoň o dvacet procent, a to v porovnání s rokem 2018.  Podrobnosti o cestě za udržitelností najdete na webových stránkách značky tesa.

Avatar
tesa

Společnost tesa je v současnosti jedním z předních výrobců samolepicích produktů a systémových řešení pro průmysl, profesionální řemeslníky a spotřebitele.