Expertní skupina Frank Bold, která se v rámci Evropské unie podílí mimo jiné i na vytváření standardů pro ESG, pořádá 25. října v Praze konferenci Bold Future: Udržitelností k efektivnímu byznysu zaměřenou na český byznys a samosprávy.

Konference navazuje na sérii webinářů Bold Future zaměřených na udržitelné stavitelství a energetiku. Nyní budou na celodenní akci sdílet své know-how a case studies z oblastí, jako je ESG reporting firem, energetická řešení pro podnikatele i samosprávy nebo trendy v udržitelném stavitelství a správě měst. To vše v kontextu aktuální energetické a surovinové krize, která urychlila zatím spíše teoretické debaty o udržitelnosti a efektivitě byznysu.

Konference bude rozdělena na dvě části, dopoledne budou zástupci jednotlivých firem z různých oborů (například Martin Vohánka, majitel společnosti Eurowag) popisovat, jak konkrétně jim udržitelnost pomáhá využít krizi jako příležitost. Vystoupí ale i například eurokomisařka Věra Jourová, ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek, Radek Špicar za Svaz průmyslu a dopravy či Michal Veselý za Změnu k Lepšímu a Pavel Franc z Frank Bold.

Začínáte s ESG reporty? Experti Frank Bold odpovídají na nejčastější otázky

Odpoledne proběhne šest praktických workshopů ve třech tematických liniích, a to management odpovědného podnikání, decentralizovaná energetika a udržitelné stavitelství. Součástí budou případové studie, debaty a doporučení pro firemní praxi a fungování samospráv.

Konference se uskuteční v Praze v prostorech Spojky Karlín. Do 25. září jsou v prodeji vstupenky za výhodnější cenu pro „early birds“. Akce bude i streamována, takže je možné se za nižší cenu připojit i online.

Během letošního a nadcházejícího roku čeká firmy v souvislosti s ESG legislativou mnoho změn. Zatímco dnes dělají nefinanční reporty jen velké firmy, a pro ně také budou jako první povinné, i střední podniky mohou začít zjišťovat, že je pro ně zpracování ESG reportingů výhodné z hlediska přístupu k financím i s ohledem na vyšší konkurenceschopnost. Do budoucna budou mít například vyšší šanci na získání investic nebo úvěrů od bank, které se jich budou ptát, jak snižují uhlíkovou stopu. 

Redakce

Ekonews je web o udržitelnosti, který hledá v ekologických tématech ekonomické souvislosti a mezi byznysmeny chuť dělat věci ohleduplněji k životnímu prostředí.