Společnost Fair Venture na konci května spouští komplexní e-learningový kurz v oblasti udržitelnosti. Do hloubky se zaměřuje na problematiku ESG v šesti specifických oblastech průmyslu. Přednášky poskytli lektoři z řad předních odborníků. Kurz vzniká v mezinárodní spolupráci pod záštitou Evropské unie a jeho vývoj je financován z fondu Erasmus+.

Poptávka na trhu práce po lidech vzdělaných v oblasti udržitelnosti dnes dalece převyšuje nabídku. ESG manažerům a manažerkám se nyní naskýtá příležitost rozvinout své znalosti díky vzdělávacímu programu, který v Česku připravuje poradenská společnost Fair Venture ve spolupráci s firmou GB Sustainability Audit v Maďarsku a SOLVED na Slovensku. S podporou grantu EU tak vznikl za dva roky nejrozsáhlejší vzdělávací program v oblasti udržitelnosti a ESG, který je na trhu k dispozici.

Kurz se zaměřuje na šest konkrétních oblastí

Nový kurz Specialised Sustainability Manager (SSM) volně navazuje na pilotní verzi Certified Sustainability Manager. Ta poskytuje úvod do ESG a je určena pro současné i nastupující ESG manažery. K dispozici je pro zájemce od září 2023 a má již přes šedesát úspěšných absolventů. Téměř dvojnásobný počet studentů právě prochází kurzem.

Kurz SSM poskytuje téměř 40 hodin kvalitního vzdělávacího materiálu z oborů energetika, doprava, stavebnictví, místní správa a potravinářský a chemický průmysl. Své know-how vzdělávacímu programu poskytly špičky v oblasti udržitelnosti.

Jen v České republice se zapojilo celkem 63 odborníků z řad manažerů, akademiků, poradců a významných osobností ekonomiky a ESG. Seznam lektorů naleznete na webu.

„Globálně stoupá poptávka po pracovnících v oblasti ESG. Výrazné mezery jsou ale v jejich vzdělávání. A to se našimi kurzy snažíme změnit,“ komentuje CEO Fair Venture Dan Heuer, který je zároveň expertem na ESG reporting a lektorem v modulu Energetika.

Zájemci o tento druh vzdělávání se mohou do kurzu nezávazně přihlásit na webu Fair Venture. Díky spolufinancování EU je nyní kurz k dispozici zdarma.

Konference k představení a zahájení kurzu

Oficiální spuštění registrace do kurzu SSM bude zahájeno na konferenci 22. května v NODE5 na Praze 5. Akce slouží k představení jednotlivých vzdělávacích modulů a platformy Green Business Academy, na které je kurz provozován. Dále dostanou účastníci možnost diskutovat s přítomnými lektory kurzu a v závěru akce proběhne nenucený networking. Akce je určena pro zájemce o kurz, absolventy úvodního kurzu CSM a ESG manažery. Vítán je každý, koho téma ESG nebo nový kurz zajímají.

Společnost Fair Venture nabízí konzultantské služby v oblasti ESG, které zahrnují pomoc s analýzou, vytvořením strategie udržitelnosti a tvorbou nefinančního reportu. Mezi její klienty patří například společnosti Biopekárna Zemanka, Kofola, Zentiva, Centropen, Heureka a mnohé další. Fair Venture přináší skutečnou udržitelnost s dlouhodobým dopadem do českého firemního prostředí.

Foto: Fair Venture
Avatar
Fair Venture

Společnost Fair Venture nabízí konzultantské služby v oblasti ESG, které zahrnují pomoc s analýzou, vytvořením strategie udržitelnosti a tvorbou nefinančního reportu.