Dominanta dynamicky se rozvíjející pražské čtvrti bez problémů obstojí i v konkurenci nově postavených kancelářských budov. Pokud jde totiž o volbu umístění kanceláří, hledají zástupci firem v současné turbulentní době ekonomicky i technologicky optimální variantu. Shodují se na tom, že klíčovou roli v rozhodování hrají zejména parametry lokality, flexibility a ceny.

Sedmnáctipatrová kancelářská budova TOKOVO z portfolia CPI Property Group splňuje veškeré tyto požadavky. „Nastěhovat se na tuto adresu byl opravdu skvělý krok ve všech ohledech. Holešovice se významně rozrůstají, stěhují se sem firmy z různých oborů – o inspiraci či prostor pro spolupráci napříč sektory zde tedy není nouze. Věříme v potenciál této čtvrti, která nabízí skvělou dopravní dostupnost autem, MHD i na kole a bohaté kulturní vyžití. Naši zaměstnanci zde nejen pracují, ale doslova žijí,“ potvrzuje význam volby kvalitní lokality Petr Svoboda, supply chain manager pro Česko, Maďarsko a Slovensko, ze společnosti UCB.

Svoji roli pochopitelně hraje také možnost přizpůsobení pronajatých prostor potřebám firem, přičemž pronajímatelé by měli přirozeně počítat s tím, že se tyto potřeby mohou v průběhu času proměňovat. TOKOVO díky stěhování majoritního nájemce NKÚ momentálně nabízí volné plochy od 300 do 12 tisíc m2 s širokými možnostmi individualizace.

„Když jsme uvažovali o fit outu, shodli jsme se, že potřebujeme zajistit nejen designový prostor, ale zejména vysoký komfort pro naše kolegy. Cílem bylo vytvoření pracovního prostředí, které podporuje kooperaci, avšak umožňuje taktéž pracovat v klidu a soukromí. Vsadili jsme na kombinaci skla a dřevěných příček, což zajišťuje nejlepší přísun světla a kvalitní akustické podmínky v kanceláři. Dechberoucí výhled je pak dalším příjemným bonusem, který zaujme každého nově příchozího,“ doplňuje Petr Svoboda.

Zcela logicky se pak firmy ptají na to, kolik je sídlo na dobré adrese, které se přizpůsobí jejich nárokům a představám, bude stát. Hledají zkrátka kvalitní a reprezentativní prostory s konkurenceschopnou cenovkou. V holešovickém mrakodrapu si lze prostory pronajmout již od 12 €/m²/měsíc bez DPH.

Velké plus pak v nabídce kancelářských budov představuje zaměstnanecký komfort v podobě dodatečných služeb, jako jsou prádelny, čistírny, relaxační zóny či in-house fitness. Cení se také možnost parkování. TOKOVO kromě vlastního parkoviště, kolárny, posilovny, kavárny a recepce nabízí také zelenou terasu ve 3. patře. Ta je dostupná pro všechny zaměstnance, kteří si zde mohou odpočinout na čerstvém vzduchu, v létě se zde dá dokonce grilovat. Letos navíc proběhne rekonstrukce recepce, vstupní haly i kantýny, kde se již nyní pohodlně naobědvá až 200 osob.

V neposlední řadě se firmy nechávají slyšet, že hledají také image či prestiž, neboť kancelářské prostory mohou ovlivnit vnímání firmy klienty i zaměstnanci. Prémiová adresa a reprezentativní prostory mohou bezpochyby pomoci zvýšit důvěru a reputaci firmy. Zde se opět dostáváme k tomu, že díky své strategické poloze a rozmanitému kulturnímu životu se pražská „sedmička“ stává stále atraktivnějším místem pro bydlení, podnikání i volnočasové aktivity.

Současná i připravovaná regenerace zdejších brownfieldů dává tušit, že dosavadní potenciál Holešovic jako podnikatelského a inovačního hubu bude v budoucnu dále nabývat na síle. Již nyní se sem stahují mnohé start-upy, technologické firmy a kreativní průmysl. V oblasti se nachází několik coworkingových prostor, inkubátorů a podnikatelských center, které podporují inovace a růst podnikání.

Avatar
CPI Property Group

Skupina CPI Property Group je přední evropský vlastník nemovitostí. V portfoliu jsou zastoupeny kanceláře, retailové a rezidenční nemovitosti či hotely. Před rokem skupina založila divizi CPI Energo, která funguje jako producent i dodavatel energií.