Muzikanti často zpívají o tom, co je se světem špatně, a to včetně životního prostředí. Kolik emisí ale vzniká třeba kvůli tomu, že cestují po světě a hrají pro své fanoušky? Otestuje si, co víte o dopadech hudebních festivalů na životní prostředí.

Uhlíková stopa hudebních festivalů

Hudební průmysl roste ohromujícím tempem a letní festivaly po celém světě každoročně přilákají miliony návštěvníků. Každá taková obří venkovní akce ale po sobě zanechává kromě výjimečných hudebních zážitků i ekologickou stopu. Otestujte se, jak se v této problematice orientujete a které festivalové vychytávky uhlíkovou stopu hudebního průmyslu výrazně sníží.

1 / 9

Co je největším zdrojem emisí skleníkových plynů během hudebních festivalů?

2 / 9

Který z nápojových kelímků má nejmenší dopad na životní prostředí?

3 / 9

Který hudební festival podává výhradně veganské a vegetariánské jídlo a přešel z dieselových generátorů na získávání energie prostřednictvím udržitelných zdrojů hydrogenovaného rostlinného oleje, solárních a hybridních jednotek?

4 / 9

S kterými surovinami se z důvodu jejich negativních dopadů na životní prostředí nesetkáte na českém festivalu Rock for People?

5 / 9

Zvolte vhodný způsob, jak mohou hudební festivaly snížit plýtvání a podporovat udržitelnost v oblasti stravování a nápojů:

6 / 9

Který z festivalů se stal v roce 2017 vítězem European Festival Awards v kategorii Ekologická řešení?

7 / 9

Který způsob dopravy je na krátké vzdálenosti považován za nejekologičtější?

8 / 9

Kam putuje gastroodpad z festivalu Rock for People?

9 / 9

Jaká je průměrná uhlíková stopa na osobu na festivalech v Česku?

Průměrné skóre je 67%

0%

Redakce Ekonews

Ekonews je web o udržitelnosti, který hledá v ekologických tématech ekonomické souvislosti a mezi byznysmeny chuť dělat věci ohleduplněji k životnímu prostředí.