Společnost Schlieger představila na veletrhu FOR ARCH 2023 novou generaci tepelných čerpadel s moderním chladivem R290, vhodnou pro širokou škálu nasazení. Produktová řada SCHLIEGER PREMIUM PRO, která má vyšší účinnost, byla navržena v ČR s ohledem na plán společnosti propojit a řídit veškerá zařízení v rámci systému OZE pomocí umělé inteligence. Tepelná čerpadla SCHLIEGER X11 a X21 PREMIUM PRO jsou proto „A. I. Ready“.

SCHLIEGER X11 PREMIUM PRO a X21 PREMIUM PRO jsou dodávána v provedení monoblok a dokážou efektivně pracovat až do teploty venkovního vzduchu -25°C. Výstupní teplota vody u nových tepelných čerpadel dosahuje až 75°C. Jejich topný výkon je 5,4–14,95 kW u modelu X11 PREMIUM PRO a 8–22 kW u X21 PREMIUM PRO. Jako pracovní látku využívají moderní ekologické chladivo R290, které patří mezi chladiva s nejnižším dopadem na globální oteplování (GWP), a nabízejí díky němu energetickou efektivitu A+++. Modely nové generace PRO rovněž fungují při velmi nízké hladině hluku, u modelu X11 je to 42 dB(A) a u výkonnějšího modelu X21 dosahuje jednotka 46 dB(A).

Efektivní využití tepla usnadňuje SCHLIEGER EasyBox, řešení „9 in 1“ s Plug&Play techologií pro rychlé zapojení. Jeho funkce Multizone Control umožňuje například využití autonomního okruhu pro podlahové vytápění s teplotou 36 °C a okruhu pro radiátory s teplotou až 75°C. Jako záložní zdroj po překročení bodu bivalence využívá Easybox vestavný elektrokotel. Díky managementu topného výkonu, který dokážou čerpadla udržovat stabilně i při nízké venkovní teplotě, se nová generace PREMIUM PRO svojí efektivitou vyrovná řadě čerpadel s vyšším výkonem. Zabudované mechanismy kontrolující tlak vody v otopném systému navíc umožňují automaticky doplnit vodu nebo vypnout čerpadlo v případě poklesu tlaku či poruchy. Na vyšší úroveň se tak posouvá i bezpečnost fungování tepelných čerpadel.

Připojení termostatu k Wi-Fi a tepelného čerpadla pomocí 4G sítě nabízí možnost ovládání na dálku přes mobilní aplikaci a u nových modelů je samozřejmostí. Umožňuje především nastavení teploty, přepínání režimů nebo nastavení časovače. K dispozici jsou i statistiky spotřeby a hlášení poruch. Cloudová platforma rovněž nabízí centrální správu tepelných čerpadel přes webové rozhraní se vzdáleným monitoringem a on-line servisními zásahy. Celý technologický ekosystém je připraven na následné zapojení do řízení a monitoringu s využitím A.I. (umělé inteligence).

SCHLIEGER X11 a X21 PREMIUM PRO nabídne společnost koncovým uživatelům, velkoobchodům a společnostem, které chtějí svým zákazníkům nabídnout vysoký komfort a špičkovou kvalitu za rozumnou cenu.

Avatar
Schlieger

Společnost Schlieger je na trhu třináct let a specializuje se výhradně na obnovitelné zdroje energie – fotovoltaické elektrárny, tepelná čerpadla a solární kolektory. Fotovoltaické elektrárny kompletuje a tepelná čerpadla sama vyvíjí, zatímco výroba probíhá v zahraničí.