Společnost O2 prošla uznávaným celosvětovým auditem v oblasti udržitelnosti. Operátor se umístil mezi TOP desetinou společností v oblasti telekomunikací po celém světe. Výsledky jsou důkazem toho, že O2 staví udržitelné podnikání na přední příčky svého zájmu.

Díky pečlivé práci a systematickým aktivitám směrem k zákazníkům, dodavatelům, zaměstnancům i místním komunitám nyní získala významné ocenění mezinárodního charakteru.

EcoVadis je celosvětově uznávaná organizace, která na základě mezinárodních standardů profesionálně hodnotí udržitelnost firem po celém světě. Mimo jiné jim také pomáhá zakomponovat kroky udržitelnosti do procesů napříč celou firmou.

Souhrnným auditem si v letošním roce poprvé prošel také operátor O2. Ve srovnání s dalšími 621 hodnocenými firmami v oblasti telekomunikací po celém světě se operátor umístil mezi nejlepšími TOP deseti procenty firem, kterým EcoVadis provádí audit.

„Poprvé jsme prošli takto podrobným auditem a potvrdili jsme si, že náš přístup k udržitelnosti jde správným směrem. Toto ocenění je pro nás významným krokem k dosažení dlouhodobých cílů O2. Bereme ho však s pokorou. Udržet laťku takto vysoko a zapracovat na našich rezervách nebude jednoduché,“ říká Milan Ruttner, ESG Officer v O2.

Téměř dva měsíce práce

Součástí auditu je obsáhlý formulář s rozpadem na jednotlivé aktivity, které v oblasti udržitelného podnikání firmy provozují. Obsahuje 21 kritérií ve čtyřech oblastech – životní prostředí, pracovní a lidská práva, etika a udržitelný nákup.

„Celková příprava byla náročná. Od kompletace všech potřebných dokumentů a údajů až po vyplnění formuláře nám zabrala skoro dva měsíce. Ke každé z 300 otázek jsme museli doložit relevantní dokumenty. Byl to proces, do kterého se zapojila řada kolegů, kterým bych tímto chtěl poděkovat,“ popisuje Milan Ruttner.

Podrobné výsledky jsou k dispozici ve webovém systému od EcoVadis. Požádat si o ně může také kdokoli z firemních zákazníků O2. „V O2 jsme v oblasti udržitelného podnikání transparentní, a proto chceme mít naše výsledky přístupné v podstatě celému světu,“ říká závěrem Milan Ruttner.

Avatar
O2

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě.