V nové grantové výzvě chce přispět ke zmírnění negativních důsledků klimatických změn a podpořit projekty, které díky ekologickým řešením a inovacím přinášejí prokazatelný pozitivní společenský dopad. Celkem mezi ně Nadace Tipsport rozdělí dva miliony korun.

Sázíme na dobrou věc – sázíme na klima!

„Očekáváme, že grantovou výzvou Sázíme na klima oslovíme partnery, kteří přinášejí inovativní nápady a ekologická řešení. Podpoříme nejen neziskovky, ale i startupy nebo akademická pracoviště. Nadační podporu mohou získat mimo jiné na informační kampaně a publikační či advokační činnost v oblasti ekologie,“ vysvětluje Lucia Štefánková, ředitelka Nadace Tipsport.

Škála podporovaných aktivit je opravdu široká. Finance mohou získat projekty, které svými aktivitami podporují biodiverzitu, pečují o zeleň a krajinu a pomáhají s adaptací na teplotní výkyvy či sucho. Šanci mají také nápady zaměřené na udržitelnou mobilitu a přinášející inovativní služby či produkty.

O výběru konkrétních projektů bude rozhodovat odborná komise. Jedním z kritérií bude měřitelnost společenského dopadu.

„Rádi podpoříme i projekty většího rozsahu, které potřebují dofinancovat část svých nákladů. Každý žadatel tak může získat až půl milionu korun. Minimální podpora na projekt je padesát tisíc, cílíme přeci jenom spíše na projekty s širším dopadem,“ dodává projektová manažerka nadace Zuzana Zděnková.

Grantová výzva je otevřena až do 6. listopadu 2023.

Více informací najdete na webu Sázíme na klima.

Avatar
Nadace Tipsport

Nadace Tipsport byla založena v roce 2017 a působí v České republice, ovšem část jejích projektů má přesah i na Slovensko. Nadace cílí na podporu a ochranu životního prostředí, zkvalitnění života na Berounsku, podporu sportu i kulturního dědictví a nezapomíná ani na pomoc zaměstnancům holdingu Tipsport, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Svojí činností přispíváme k lepšímu životu v České republice.