Praha 27. listopadu 2023 (PROTEXT) – Zítra se stovky milionů lidí po celém světě spojí a budou pomáhat, a to včetně Česka. 

Letos Giving Tuesday zaštiťuje prezident Petr Pavel i první dáma. Na webu www.givingtuesday.cz se registrovalo rekordních 383 výzev a dobrých skutků.

Štědré úterý v Česku zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti, od roku 2016 už česká veřejnost darovala přes 340 milionů korun. Je příležitostí pro neziskové organizace, firmy i jednotlivce požádat na jedné platformě o pomoc – finanční, materiální, dobrovolnickou.

„Čtvrtina Čechů se letos hodlá do Giving Tuesday zapojit. Pro náš národ je solidarita typická, 8 z 10 Čechů považuje za důležité pomáhat lidem, kteří to potřebují,” popsala Lucie Mádlová, ředitelka a zakladatelka Asociace společenské odpovědnosti, a odkázala se na celorepublikový výzkum agentury Ipsos.

Češi letos plánují darování věcí, peněz a dobrovolničení. Prioritou je pomoc dětem. Podpořit lidé mohou i rodiče samoživitele, seniory, zvířata či hendikepované nebo přispět k obnově lesů a mnoho dalšího.

 

Kontakt: Tereza Novosadová Ocetková

[email protected]