Dan Heuer

Před dvěma lety byla udržitelnost a ESG pro zasvěcené, dnes je to artikl pro každého.

Dan se podílel na vzniku spolku Změna k lepšímu, působí zde ve správní radě a nyní se podílí na ESG Akademii. Zároveň je spoluzakladatelem společnosti Fair Venture a celý svůj profesní život se věnuje budování firemní udržitelnosti a nefinančnímu reportingu.

Zatímco dva roky zpátky byla udržitelnost jen pro zasvěcené, jen pro firmy, které ji měly na svém hodnotovém žebříčku, dnes už je díky bankám a investorům zajímavá pro všechny. Představuje totiž například výhodu levnějšího financování.

Jak ale poukazuje Dan Heuer, malé a střední podniky mohou být v tomto směru znevýhodněny, protože nemají velká oddělení a kapacity na to obsáhnout veškeré nutné a plánované změny a požadavky v této oblasti.

Proto Změna k lepšímu, kde Dan Heuer působí ve správní radě, přišla s ESG Akademií. Jde o sérii videokurzů, které firmy provedou jednotlivými pilíři zkratky ESG a zásobí je základními informace například o tom, co vlastně ESG je a proč to po nich budou banky či velcí odběratelé chtít.

“Videokurzy mají kolem dvaceti minut, je to úderné, každý si vybere, co ho zajímá, jestli uhlíková stopa, něbo lidská práva,” uvádí Dan Heuer, který patří k jednomu z expertů, který se na ESG Akademii podílel.

V podcastu se dále dozvíte nejen to, jak Dan Heuer nyní situaci na trhu, pokud jde o ESG a menší podniky vnímá, proč by se o udržitelnost měly i menší firmy zajímat už teď, jestli si musí vyšetřit statisíce, ale i jak se dívá na nejrůznější ESG ratingy, které si dnes hlavně velké firmy nechávají dělat a proč ho má Tesla horší než Shell.

Martina Patočková
Martina Patočková

Martina začínala s novinařinou v agentuře ČTK a pokračovala v MF Dnes, psala pro E15 či Reportér Premium. Jenže pak zatoužila po větší samostatnosti. Ráda chodí po kopcích, plave s ploutvemi i bez nich a chtěla by kočku.